Primjeri dobre prakse

Osmijeh
Bračni život bio joj je energetski vrlo sličan životu s roditeljima. Strogi, vrlo ozbiljni i emocionalno hladni roditelji, bili su zamijenjeni starijim bračnim partnerom koji je po svemu podsjećao na roditelje. Smijeh i zadovoljstvo bili su joj nepoznati i zabranjeni osjećaji, a ako bi i osjetila uzbuđenje ili radost uslijedio bi uskoro osjećaj krivnje koji ju je danima pratio.
Duge godine nezadovoljstva (svih vrsta) i trpljenja, ozbiljno su narušili njenu sliku o sebi,njenu zenstvenosti, produktivnost i vitalnost.
A onda jednog dana, podigla je slušalicu i nazvala. Bio je to trenutak nakon kojeg je uslijedilo nekoliko razgovora ( seansi). Danas me nazvala. Smijala se!


Vrtoglavica
Uzroci vrtoglavice su brojni. Mogu nastati zbog problema u vratnoj kralježnici, srednjem uhu, tlaku (visokom ili niskom), emocionalnom disbalansu, napadajima panike kao i zbog niza drugih ozbiljnijih poremećaja i bolesti.
Klijentica je napravila različite specijalističke pretrage, uzrok nije pronađen, a njen svakodnevni život bio je naporan. Hodala je nesigurno, držeći se uz kućni namještaj. Van stana nije izlazila.
Bio je dovoljan samo jedan theta tretman da se klijentica riješi ovog vrlo neugodnog stanja. Tretman je promijenio njen izgled lica, oči su joj postale otvorenije i sjajnije, glava centrirana, leđa uspravnija. Najljepši je bio njen osmijeh kada se ustala i sigurno koračala.


Težina, debljina, pretilost...
Došao je s majkom. Desetogodišnjak je kroz suze govorio:
" ...jesam debeo, možda i predebeo...ali kakvi su to moji prijatelji kad mi se rugaju, smiju mi se kad prođu pored mene, ne žele da budem s njima u grupi... govore pogrdne riječi i za moju mamu...mi smo svi u kući debeli, takvi smo...neki kažu da su geni krivi za to...ne znam vam ja o tome baš...ja sam zapravo stalno ljut i tužan...može li se to nekako promijeniti?"
Bilo je dirljivo slušati ga. Razgovori s ovim prekrasnim dječakom kao i rezultati naseg rada bili su zadivljujući.
Ne samo da je uspio smanjiti svoju težinu, pokrenuo je i roditelje, promijenili su prehrambene navike, a time i svoj izgled.
Rekao mi je:" Nije me briga hoće li mi se još netko rugati zbog mog izgleda, ja se sada osjećam fenomenalno, kao da nikad nisam bio mrzovoljan, nezadovoljan i tužan"


Svijest - Podsvijest
Svjesno biste rado bili sretni, uspješni, zaljubljeni, bogati... Sve poduzimate da biste se osjećali usklađeno s ovim željama. Vježbate, idete u SPA centre, na dijetama ste, kupujete novu odjeću, obuću, mijenjate frizuru, frizera...ali malo toga ispunjava vašu emocionalnu prazninu. U čemu je problem? Gdje je odgovor? 

U podsvijesnom umu uskladištimo tijekom života sve navike, emocije i vjerovanja, poput: moram naporno raditi, moram nositi teret, bolest, nesreće jer tako duhovno rastem, prava ljubav mora biti tragična, novac kvari ljude. Sva ova vjerovanja određuju kako ćemo percipirati sebe, druge, svijet, zapravo kako ćemo živjeti.

Za razliku od podsvijesnog, svijesni um je sjedište logike i analiziranja. U njemu nema emocija.

Ako želimo nešto promijeniti jer smo svjesno zaključili da je to dobro za nas, emocionalni dio nas (podsvijest) se tome opire, jer to može biti bolno, teško, iscrpljujuće, dramatično, odbijajuće, neuspješno...sve ove emocije i stanja i te kako ste iskusili kao nelagode u svom tijelu, i zato u ovim namjerama za promjenom pobjeđuje podsvijest. Ona ima zadatak da vas sačuva od svake vrste nelagode, i zato vas pasivizira, sabotira i blokira.

Jedini način da se oslobodite negativnih emocija i vjerovanja, je da promijenite sadržaj podsvijesnog uma. To je moguće napraviti theta meditacijom kojom imamo izravni put do podsvijesnog uma. U theta stanju vi ste opušteni, tijelo kao da ne postoji, nemate osjećaj za vrijeme ni za prostor, a um postaje lucidan i kreativan. Sve neželjene i negativne emocije i vjerovanja lagano se zamjenjuju pozitivnima i učinkovitima. Theta meditacijom u stanju ste promijeniti bolest u zdravlje, shvatiti zašto su vam služile brojne poteškoće kroz koje ste prolazili, zašto ste se razboljevali, doživljavali nesreće i gubitke. Ovom meditacijom nadilazite emocionalna ograničenja i skučene okvire naslijeđenih vjerovanja i postajete aktivni organizator života kakvog želite.


Strah od odgovornosti
Studiranje se proteglo na desetlijeće. Živi s roditeljima. Nezadovoljstvo i depresija traju godinama. Iz kuće ne izlazi. Slabašnog zdravlja, iako bez dijagnoze. Odnosi unutar obitelji često su obojani ljutnjom, kritikom i prigovaranjem.
Stanje je već godinama nepromijenjeno, iako su se primijenjivale različite alternativne tehnike i medicinski tretmani.
Nakon dugog nagovaranja napravili smo seriju tretmana, kao i s oba roditelja.
Suočavanje sa životom, preuzimanje odgovornosti, strah od života bile su vrlo jake blokade kod ove mlade osobe.
Izlazak u prirodu, vožnja automobilom, odlazak u trgovinu... mali su, ali jasni znakovi da je osoba krenula u ozdravljenje.


Sretno razvedena
...od kronične depresije, ljutnje, gnjeva, sve je prolazila. Godinama se borila s ginekološkim problemima. Bila je u braku s osobom koja joj nije odgovarala. Govorila je "on nije loš, ali nije za mene, on me umrtvljuje".
Mučila se s mišlju da će djeci biti loš primjer, da će im uzeti oca ako se razvede, da će im upropastiti život.
Osjećaj krivnje nije joj dopuštao da poduzme akciju oko razvoda.
Kroz Thetahealing tretmane osvijestila je činjenicu da ima pravo na sreću, slobodu, na kvalitetnu vezu koja je čini živom i kreativnom, bez da se osjeća krivom, lošom majkom, nezahvalnom.
Nakon razvoda ona i bivši suprug zadrzali su uljudan odnos, a djeca su dobila priliku upoznati majku koja je vesela, aktivna, zdrava, nasmijana, spremna na šale.


Ostavljen
...dosao je tužan, razočaran, izgubljen. Njegova ljubav otišla je drugom u naručje. Ne jučer, ne prije mjesec, nego prije godinu dana. Izgubio je volju za životom, zapustio higijenu, nadebljao se do neprepoznatljivosti. Sličnu situaciju,ostavljanja, doživio je u srednjoj skoli.
Roditelji su mu se razveli dok je bio još u osnovnoj skoli.

U želji za promjenom došao je na theta tretman.
Došao je nekoliko puta tijekom dva mjeseca. Promijenio je izgled, uredan, skockan, pun života s osmjehom na licu, rekao mi je:" Sve što sam proživio nije bilo ugodno ni lijepo. Ali theta je promijenila moj život, gledam drugačije na sve što sam proživio, bili su to odrazi mojih vjerovanja... theta mi je preko noći proširila percepciju"


Zašto volim Theta iscjeljivanje?
....uspješna je u poslu, obiteljski odnosi relativno uredni.
Suprug često izbiva iz kuće. Djeca su razdražljiva, ljutita i u školi zbog toga često imaju neugodnih situacija. Zbog njihovog je ponašanja ugovorila tretman.
Predložila sam da na prvi tretman dođe sama, a onda je došla na još nekoliko. Rješavali smo njeno djetinjstvo, ljutnju koja se nastavljala iz generacije na genaraciju, njen naporan( vrlo kritičan) odnos s ljudima na poslu, sa suprugom i naravno s djecom.
Prije nekoliko dana rekla mi je:
" ...moj se život potpuno promijenio, ja sam veselija osoba, suprug i ja imamo odnos koji je laganiji, nekako mi je postao ljepši.Djeca su staloženija u školi, učiteljica ih je pohvalila za učenje i dobro ponašanje. Radili smo samo na meni, a svi su se promijenili, divno."
To je theta iscjeljivanje, radiš na jednom članu obitelji, a dobrobit osjećaju svi.


Napadi panike
... Napadaji panike ograničavaju ljude u obavljanju svakodnevnih obaveza. Odlazak u dućan, kino, stajanje u redu u banci, biti među ljudima, voziti automobil...sve su ovo zastrašujući izazovi za ljude koji pate od ovog poremećaja.

Nije potrebno da se i dalje mučite i uzimate kemijske blokatore.
Thetahealing tehnikom ovaj poremećaj kod Ivane riješio se kroz jedan tretman.


Krivnja
...bio je zarobljen u krivnji vjerujući da mu je otac umro zbog nečega što je napravio u mladosti. Kažnjavao se bolešću, gubitcima posla, sabotirao se na više načina i u raznim područjima života.
Odlučio se za thetahealing tretman jer su ga mučile učestale bakterijske upale pluća (tri u posljednje dvije godine).
Zahvaljući bolesti došao je na thetahealing tretman, otkrio je uzrok pobolijevanja, koji ga je godinama izjedao i činio mu život jadnim. Konačno, kaže, diše punim plućima


Voljeti se...
...pojedinci često vole biti članovi stranaka, društava, grupa za ovo, i ono, i nečeg novog i drugačijeg, nečeg posebnog i izdvojenog...pripadanje tako nekim posebnim skupinama značilo bi dijeliti s njima određenu ideologiju, ukus, filozofiju, svjetonazor, modu, biti za i biti protiv....
Takvo pridruživanje nečemu ili nekome bila bi potreba da se osjećamo snažnije, zaštićenije i sigurnije...možda ponekad i uspijemo postići takvo stanje, ali bazična sigurnost dolazi iz nas, iz našeg dobrog osjećaja kada smo sami sa sobom; nezadovoljstvo na osobnoj razini zamjenjuje se radoholičarstvom, igricama, ekranima, prejedanjem, prepijanjem...
Zgodno je pronaći i riješiti se onoga od čega se bježi, što plaši i zbunjuje, neda mira...


Štetna vjerovanja i besparica
...mladi čovjek ljut na sebe, na roditelje, na državu u kojoj živi, bili su mu krivi susjedi, političari lijevi i desni.... "jer su svi pokušaji da zaradi lovu propadali u vodu". Stalna besparica učinila ga je nesigurnim i pomalo agresivnim. Kratkotrajna zadovoljstva osjetio bi igrajući igrice na kompjutoru i gledajući filmove na televizoru.
Surfajući na internetu "upiknuo je"  thetahealing. Poslao je sestru koja je imala ginekološke probleme. Nakon nekoliko tretmana zdravstveno se stanje kod sestre u potpunosti promijenilo i oduševljena promjenama ugovorila je termin za brata. Prošla su dva mjeseca dok nije sam nazvao i došao. Nakon dva tretmana poslao mi je poruku:" Dobio sam ponudu za posao kakav sam oduvijek sanjao. Skačem od sreće jer ne vjerujem da se ovo meni događa. Zar su vjerovanja koja ste mi skidali toliko moćna...?"


Depresija
...svakodnevna roditeljska emocionalna i fizička zlostavljanja ostavila su duboke traume, nepovjerenje u ljude, osjećaj srama i krivnje, potpuno negiranje svoje osobnosti, bez trunke samovrednovanja.Nešto ne valja s njom, sigurno je zaslužila sve što je prošla, mislila je. Životni partner bio je kopija oca, tako da se zlostavljanje nastavilo. Depresija je bila njeno kreativno rješenje, ali ipak nedovoljno ispunjavajuće, naravno!
Njena dobra prijateljica dogovorila je thetahealing tretman. Prošli smo ih nekoliko...sa svakim novim bila je sretnija, veselija. Njeno samopoštovanje je poraslo, zlostavljanje se prekinulo, razmišlja o prekidu...


.....trigeminus
...vise godina muči se s neuralgijom trigeminusa. Danima ne spava, ne jede, ne pije...
Nakon dva tretmana u kojima su otklonjeni osjećaji vezani uz narušenu sliku o sebi, isto i emocije vezane uz dogadaj koji je trigerirao bolest, naravno otpustili smo i neka vrlo toksična iskustva iz djetinjstva... sada je opet u funkciji, jede, pije i veseli se.


Podrška
...često je povrjeđivala kosti. Oporavak bi trajao dugo. U posljednje vrijeme jako je osjećala vratnu kralježnicu i koljena.
Osjećala se nezadovoljno, bez životne radosti i često tužna i usamljena, iako je živjela u brojnoj obitelji.

Nedostatak povjerenja i podrške bili su glavni uzroci problema.


Gljivice,
na noktima, na koži, vaginalne...upotrebljavali ste razne pripravke, tinkture....i nista!
Naravno.
Osjecaj zamjeranja je ono čime ih privlačite. Dovoljan je samo jedan theta tretman. ?


Zašto volim Theta Healing?
...vjerovanja koja smo formirali u životu određuju kako ćemo živjeti!

......recimo da ste po rođenju dobili posebno dizajniranu jaknicu od roditelja, s namjerom da vas zaštiti od hladnoće, vručine, napada druge djece i da se osjećate udobno. S vremenom jaknica je postala tijesna, pa sve tješnja i vi se sve neudobnije osjećate noseći je. Rado biste je skinuli, ali toliko je urasla da je više ne razlikujete od sebe. Ograničava vas u kretanju, ne dopušta promjenu navika, sputava vas u kreiranju novog pogleda na sebe. Hvata vas ljutnja, nezadovoljni ste. Skinuli biste jaknicu kojoj je funkcija davno završila, ali što će reći vaši roditelji, hoće li se ljutiti, hoćete li ih razočarati? Odlučujete da se možete još prilagoditi, pa ćete produžiti rukave, proširiti je u ramenima, premjestiti dugmad. Super, stali ste u staru jaknicu. Roditelji su zadovoljni, a i vi, bar privremeno. Ipak, uskoro opet osjećate da to niste vi. Nedostaje vam sloboda da vidite kako je biti bez jaknice. Maštate o haljinama, hlaćama, ali ne usuđujete se promijeniti je, jer su vam davno rekli da je za vas jaknica najbolje rješenje. Ako se razbolite, možda dobijete zgodnu piđamu. I to je neka promjena. Ako ustrajete u bolesti možda dobijete još nešto.
Opasno je za vas, ako zaključite da vam bolest služi za postizanje nekih ciljeva u životu...

Ako se osjećate nezadovoljno, usamljeno, ljutito...ne čekajte da se razbolite.Usamljenost
....mlada, obrazovana, lijepa, situirana. Voli društvo, izlaske. Iza prekrasnog ,uvijek nasmiješenog, lica ipak je tuga. Već godinama pokušava ostvariti intimnu vezu. I baš kad pomisli kako je krenulo, iz njoj potpuno nepoznatog razloga veza se prekine. Takvi događaji uništili su joj samopouzdanje i svaku nadu da će biti u vezi. Prijateljica joj je dogovorila theta tretman, a onda je došla samoinicijativno još nekoliko puta. Otpustila je brojne blokade, preuzeta neučinkovita vjerovanja o braku, zavjete i obećanja. Šest mjeseci nakon theta tretmana u stabilnoj je i sretnoj vezi.


Zlatni kavez
....godinama je bila savrsena majka, supruga, domaćica , kuharica, čistaćica.
Živjela je u zlatnom kavezu. Imala je sve osim prava na svoj stav i novac. Njena istina bila je ismijavana, njene suze bile su histerični napadi, a njene želje ignorirane kao i svaki pokušaj da napravi promjenu. Na kraju se razboljela.
U to vrijeme dosla je na theta healing tretman, završila nekoliko theta tečajeva. Ovih dana pokrenula je vlastiti biznis. Uživanje ju je vidjeti kako blista.


Trauma
...mladić godinama nema apetita, jede tek toliko da preživi. Nerado izlazi vani. Iako je upisao fakultet koji je želio ne odlazi na predavanja. Uzimao je razne dodatke prehrani, napravio brojne pretrage, ali stanje se nije poboljšavalo.
Dolaskom na theta tretman, otpustili smo emocionalnu traumu koju je duboko potisnuo. Sretan kao malo dijete odjurio je kući rekavši mi: "Užasno sam gladan, idem jesti".


Kućni ljubimac i ThetaHealing
...najboljeg čovjekovog prijatelja, malog, dlakavog, četveronožnog ljubimca boljela je nožica. Odlasci veterinaru, pregledi, snimke, tablete, nisu otklonili problem, a prognoze su bile crne.
Kako je vlasnik imao iskustva s theta tretmanima zamolio me za pomoć.
Intuitivno očitavanje pokazalo je da je psić potpuno zdrav osim što se osjeća usamljeno.
Već u toku tretmana psić je fantastično reagirao. Poskočio je i nastavio veselo skakutati. I sad godinu dana nakon tretmana, još uvijek je zdrav i veseo.
Daira Bergam

Petra Grgeca 4, 10000 Zagreb, Hrvatska
+385 91 44 73 552 /

© 2017 Daira Bergam